attvarastudentilissabon.blogg.se

Hej! Vi är två Erasmusstudenter ifrån Karolinska Institutet som numera gör vårt utbyte i Lissabon. Vi kommer att skriva om allt ifrån boende till sevärdigheter till de mest små detaljerna som gör livet lite lättare att förstå Lissabon.

Internship

Kategori: Allmänt

 
 
Titta på filmen "The Internship" 
 
Thats us 

De va ett tag sen ja.

Kategori: Allmänt

Tjenare !
Ja det var ju ett tag sedan vi skrev, men det blir ju så ibland. Vi har haft mycket och göra sedan jag skrev sist. Projektarbetet är inlämnat och vi har haft vår första vecka ute på Santa Marias sjukhus inom spirometri. Men inte bara det har vi sysselsatt oss med utan vi har även haft två besök, inlärning av portugisiska och en hel del annat småpyssel.

Förra fredagen var ju Sverige- Portugal. Det var inte roligt att komma till gymmet dagen efter alltså. Försökte skyla mig lite då de flesta som jobbar där vet att vi är ifrån Sverige. En av dem som jobbar där kommer vi bra överens med så en lördag blev vi bjudna till hans spelning i en liten stadsdel som heter Seixal. Taxichauffören som körde oss dit var helt lost. Dem förstår ju inte engelska många av dem. Så det kan bli lite frustrerande. Tur att man har bra lokalsinne annars hade vi nog hamnat i Kina.

Men iallafall. Praktiken på Santa Maria hade en bra start. Vår handledare Ana Margarida är en otrolig människa. Framförallt är hon GRYM på det hon gör. Hon engagerar sig i barnen och är verkligen med i hela undersökningen. Sånt inspirerar. Skolan betalar ju inget för att få ut oss på praktik som i Sverige, det är gratis, men hon vill ändå ta emot studenter för att lära dem. I en vecka har vi varit i ett litet litet spirometrirum med tre som är anställda, jag och Parisa och så barnet och deras föräldrar. Men inte klagar dem, och inte vi heller. Jag gillar deras syn på sitt jobb. Dem är så passionerade alla tre och dem tycker det är så roligt. Dock har dem inte det så strikt med arbetskläder och sådant och sjukhuset är inte lika välvårdat som Huddinge. Men det finns en mysig känsla i det också. En fördel som Ana Margarida sa att hon märker att vi svenska studenter vet vart vi ska stå, hur vi ska bemöta patienter och att vi är nyfikna och inte sätter oss över dem som jobbar där. Det är roligt att höra. Många i Portugal har därför slutat ta emot studenter för att studenterna oftast tror sig veta mer än dem och det är inte så lyckat enligt henne. Tror en del av det hon sa beror på att vi får komma ut på praktik mycket tidigare. Studenterna i Portugal har en annan teorinivå men dem läser fyra år istället för tre och läser inte lika många områden om oss. Om man ser det så tycker jag vi klarar oss väldigt bra speciellt när det är på ett annat språk. De två kommande veckorna ska vi ut till Santa Marta för spirometri på vuxna men Ana Margarida vill gärna ha tillbaka oss sista veckan och vi vill så gärna komma dit igen. Hade varit kul och köpt någon avskedsgåva till dem eftersom dem är så snälla och ödmjuka.

 
  annars har vi inte så mycket tid till annat. Det börjar bli kallt här och på kvällarna läser vi guidelines och rättar till våra projektarbeten. 9 december går vi ut på Nuklear praktik. Vi är lite förvirrade med den tentan men vi får lägga den åt sidan. Dem kräver mycket teoriläsning här och både jag och Parisa vill fokusera på att prestera på det vi håller på med här. Vi har ingen möjlighet till att göra övningstentan som finns då studenterna i Sverige frågar efter svaren på sin praktik. Mailade ansvarig på den kursen men han sa att han inte kunde skicka ut några svar. Då kände vi att det inte är så mycket vi kan göra. Sen vet jag att räkneuppgifterna inte är någon raketforskning men... rätt ska va rätt och alla ska få samma grunder att lära sig på om man ska bli bedömd ifrån samma grund.

Ha en fortsatt bra helg !