attvarastudentilissabon.blogg.se

Hej! Vi är två Erasmusstudenter ifrån Karolinska Institutet som numera gör vårt utbyte i Lissabon. Vi kommer att skriva om allt ifrån boende till sevärdigheter till de mest små detaljerna som gör livet lite lättare att förstå Lissabon.

Första dagen i skolan, uppstart och gym

Kategori: Allmänt

Efter gårdagens möte på universitetet med våra kursledare och ansvarig på internationella kontoret klarnade allting upp för oss. Vi blev väldigt väl bemötta. Vi fick ett fint "välkomst kit", ett kuvert med relevant information för oss studenter. Det innehöll bl.a. ett portugisiskt kontantkort färdigt att använda på mobilen, en karta över Lissabon, en karta över transport med tåg och bussar, formulär för att anordna "SL kort", information om banker, ja i princip det mesta en nyanländen student kan behöva under sina första dagar. För att så ett månadskort för att kunna åka med tåg och busar måste man ha en fast adress, vilket vi inte har haft. Det blir lite dyrt i längden att köpa dagsbiljetter (6 euro). 
 
Under mötet med kursledarna fick vi ut ett schema på hur våra dagar skulle se ut under våran period här. Vi fick även en guidad rundtur runt skolan, vilket var väldigt uppskattat. Känslan och intrycket vi båda fick var att alla, oavsett årskurs, kände varandra väl och hade en fin sammanhållning. Efter detta kunde vi planera våra dagar väl, så vi började med att göra oss hemmastadda i biblioteket för att förbereda oss in för kommande föreläsningar samt projektarbete.
 
Efter allt detta kände vi att vi behövde koppla bort lite från skolan. Vi tog en snabblunch på en uteservering i 26 graders värme. Helt underbart. En promenad ner till floden och lite sol. Sedan tog vi en liten trip till ett gym som hette "Holmes Place". Vi båda kände att vi behövde investera i ett gymkort. Detta låg väldigt nära skolan samt hade ett väldigt bra utbud. Lite dyrt, men man får verkligen en bra deal för pengarna. Gymmet erbjöd gruppträningar, gym, simhall, bubbelpool, spa, turkiskt bad, handdukar m.m. Efter ett svettigt pass blev det lite middag och hemfärd.  

//Parisa
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: