attvarastudentilissabon.blogg.se

Hej! Vi är två Erasmusstudenter ifrån Karolinska Institutet som numera gör vårt utbyte i Lissabon. Vi kommer att skriva om allt ifrån boende till sevärdigheter till de mest små detaljerna som gör livet lite lättare att förstå Lissabon.

Moscavide och Baixa Chiado

Kategori: Allmänt

Att vakna i Lissabon. Att öppna upp dörrarna ut till den franska balkongen och mötas av blå himmel och en snuddande sol på ens axel. Bara att skriva om känslan gör att jag får rysningar.

Vi gick upp runt 8.30 imorgon för att göra oss redo för dagen. Frukost ingår på hostelet vilket vi tyckte var väldigt bra då man anländer som lite lost. Själv har polletten inte riktigt ramlat ner ännu, Parisa upplever detsamma. Vi känner båda att vi vill ha ett stabilt boende inom denna veckan för att kunna bygga upp den energin som vi säkerligen kommer att behöva i vårt gestikulerande till den portugisiska befolkningen under spirometriundersökningarna.
  Efter frukosten slängde vi våra väskor över axeln och begav oss ut på gatorna här i Intendente med våra spexiga gympadojor för att kunna promenera hela dagen. Vi tog tuben (?) till Orient och promenerade till Moscavide där Universitetet ligger. Vår plan var att kolla in området och att leta efter eventuella boendeannonser. Allt vi fann var nummer ifall man ville köpa lägenhet och vad jag vet är inte det vår plan. Det hade verkligen varit bra om universitetet hade kunnat ha boende klart när man kommer för det är så svårt (har dem också sagt) att fixa boende hemifrån Sverige.
Tunnelbanan.

24h-kort till metron. 6 euro kostar resandet + 0,5 euro för kortet. Köpes i automaterna med mynt, sedlar eller kort. Man måste använda det vid både in och utpassage av metron.
 
Efter det tog vi tunnelbanan till Baixa-Chiado som de tre utbytesstudenterna som mötte oss sa var väldigt fint. Och det var det - det kan jag lova. Vi gick runt där bland de gamla byggnaderna och satte oss för en lunch. Vi tog oss sedan en promenad i stadsdelen och satte oss vid ett oerhört vackert torg och lyssnade på en grymt duktig kille som spelade gitarr. 
Efter fem timmars promenad manade vi oss tillbaka till hostelet i Intendente. Maten är faktiskt mycket billigare här än i Sverige. Nescaffe kostar ca 20 kr i stor burk, Mozzarella i vanligt paket för 7 kr, chorizokorv 12 kr, vatten 3 kr för en halvliter Så ja, vi har ätit Chorizo nu båda dagarna :).  

Nu ska vi chilla för imorgon har vi första dagen på universitetet.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: