attvarastudentilissabon.blogg.se

Hej! Vi är två Erasmusstudenter ifrån Karolinska Institutet som numera gör vårt utbyte i Lissabon. Vi kommer att skriva om allt ifrån boende till sevärdigheter till de mest små detaljerna som gör livet lite lättare att förstå Lissabon.

Transcranial doppler

Kategori: Allmänt

Jaha då var det tydligen onsdag. Idag stod transkraniell doppler på schemat. Tydligen så gör inte BMA det i Sverige (sa vår lärare) så då är det ju extra roligt att lära sig (hehe)....

Jag har spårat iväg på nuklear medicine och hjärnan.
Tyvärr så har jag redan skrivit tre sidor om MR annars hade jag skrivit om hur droger påverkar hjärnan som projektarbete. Det kan man inte riktigt se med MR om man inte verkligen hållit på länge.... så det får bli  istället... attans. Men några examens arbeten dök upp där det kan jag säga... synd bara att det kostar så mycket att genomföra undersökningarna.

Läser för att jag inte kan sluta. Det är så intressant och roligt när det händer!  Sitter och reflekterar över saker, människors personligheter och hur vi alla människor utvecklat olika delar av vår hjärna under livet. Drar slutsatsar om att personer som tränar mer regelbundet kanske har utvecklat sin prefrontala cortex (viljans källa) och därmed har lättare för att plugga när man inte vill (t.ex) och därmed blir bättre i skolan (?). Reflekterar över varför vissa missbrukare fastnar för heroin och inte amfetamin - hur man kan spåra behovet av olika känslor med minnen ifrån barndomen (amygdala). Allt hänger ju ihop, såklart! 
 
... äntligen får jag dopaminpåslag.

Annars gör vi inte så mycket mer än att träna och plugga hela dagarna. Man måste ju jobba upp sig till nivån portugiserna läser på. Rätt härligt med 21 grader idag också. Inte helt fel. Trivs väldigt bra här, nästan bättre än i Stockholm :). Kan ju bero på att man betalar mindre än halva hyran här för bostad i månaden. Kan man ju göra andra roliga saker för dem på helgerna = blir roligare att plugga. Sen slipper man SL kortet - man går ju hela tiden. Bara det ger livsglädje. Sen alla glada tanter som tycker vi är roliga som går i skjorts - dem gör ju sitt i det hela också :)

Flummigt inlägg - jag vet. Men ibland orkar man inte var så himla seriös :).

Kommentarer

  • Nafisa säger:

    Hola tjejer! Tog lite paus från allt nuklear pluggande (tenta på fredag! aaaagghh) och hamnade på er blogg...Skönt att höra att ni verkar ha det bra där! Sverige är ...ja...Sverige...inget mer att säga om det haha...regn och grått väder...21 grader låter helt lyx just nu! Iaf sköt om er och jobba på så ses vi snart igen =)

    2013-11-04 | 22:07:20

Kommentera inlägget här: